Sevilen Seri Tomb Raider'ın Filmi Vizyonda





Lara Croft- Oyundan Filme Bir Yolculuk


Neslimiz oyuncularının ilk aşkları olarak kabul edecebileceğimiz sevilen Tomb Raider serisinin karakteri Lara Croft'u hepimiz biliriz.
Elinin hamuruyla oyun dünyasında az bilinen kadın kahramanlar arasına giren lara croft karakterinin ilk oyunu 1996 yılında piyasaya sunulmuştu. Çok sevilen aksiyon-bulmaca oyunu yoğun ilginin ardından devam oyunlar şeklinde piyasaya sunuldu. Üçüncü ve ilk serinin son oyunu olan The Angel of Darkness'ın ardından Lara Croft'u zirveye taşıyan ve oyunculuğunu Angelina Jolienin üstlendiği ilk film de böylece vizyona girdi.
Film hem güzel oyuncuyu hem de tomb raider serisine yüksek değer kattı. Bu başarının ardından yapımcılar yeniden yola koyuldu ve filmin devam niteliğinde ikinci filmi lan Lara Croft: Tomb Raider – The Cradle of Life vizyona girdi.
Yıllar boyunca çok fazla izlenilen ve bizim televizyon kanallarımızda da günü doldurmak için çokça kullanılan filmin başarısını kullanan yapımcılar, bu sefer karakter evrenini  sıfırlayarak yeni bir oyun serisi oluşturdu.




Seri yeniden çok sevildi ve grafikleri dönemin teknolojisi de kullanılarak zamanın en iyi görselliğine sahip oyunlarından biri oldu. Benim de en sevdiğim Lara Croft oyunu olan Tomb Raider Legend bu serinin ilk oyunudur.  Fakat ikinci serinin son oyunu olan Underworld ile artık değişen oyun dünyasının labirent tarzı oyunları ,çok fazla vakit harcaması ve bitirilmesinin zor olması nedeniyle tercih edilebilir kılmadı.  Bu olaylar sonrasında oyunun yapımcısı olan Eidos firması yavaş yavaş iflas bayrağını çekti ve günü kurtarmak adına serinin yapım haklarını Square Enix firmasına sattı.

Uzun bir dönem sessizliğini koruyan square enix firması 2012 E3 fuarında muhteşem bir gösteri ile yeni seriyi tanıttı. Yeni seride oyununun oynanabilirliği arttırıldığı, labirentlerin daha az ve basit olduğu ilk olarak göze battı, bu sayede 2013 yılında çıkarılan hikaye odaklı yeni Tomb Raider serisi yılın en iyi oyunlarından biri olarak adını dünyaya duyurdu, aynı zamanda yılın en çok satılan oyunlarından da biri oldu..

Üçüncü seri bu sefer de Rise Of Tomb Raider adındaki ikinci bölümüyle devam etti. Yeniden çok sevilen yapım için bu sefer de akıllarda bu başarıyı kullanmak için bir film çıkacak mı sorusu oluştu. Sosyal mecralarda bir çok rivayet dolaşmaya başladı belki de yapımcılar bu gücü görmüş oldu ki yeni bir filmin geleceğini duyurdular.

Yeni Film Vizyonda 


     Filmin duyurulmasının ardından akla gelen ilk sorulardan biri artık oldukça yaşlanmış Angelina Jolie yerine bu karakteri kimin oynayacağı oldu.

Oyuncular tarafından bir çok tahmin geldiği halde ( ki bunların arasında açlık oyunları yapımıyla bilinen 
 Jennifer Lawrence'da vardı. ) firma tarafından açıklanan isim güzel oyuncu Alicia Vikander oldu.

Filmin hikayesi 2013 senesinde çıkan oyunun senaryosu ile pararel ilerlemekte.
Tomb Raider, Lara Croft'un kaşif olan babasının geri dönemediği bir yolculuktan sonra babasını yeniden bulabilmek için yola çıkmasını konu alıyor. Babasını bulmadan onun bıraktığı mirası ve değerleri kullanmayı gönlü yemeyen karakter babasına layık olabilmek adına onu aramaya başlar. Babasının kaybolduğu adayı araştırarak bulur fakat adaya ayak basar basmaz artık onu mitolojik ve korkunç maceralar rahat bırakmaz.



Film bu hafta vizyona girdi. Ne dersiniz bu hafta sonunu doldurmak için muhteşem bir detay değil mi ?
Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.
Bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın.
İyi Skorlar

Osman Umut EZ

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnternet Ortamındaki 10 Efsane Flash Oyun

CS:GO'DA EĞLENCELİ 10 ATÖLYE HARİTASI

Age of Empires II'de "Fast Castle" Nasıl Yapılır?