Oyunlarda Saklanmış 5 İlginç Easter Egg - XkareO





Merhaba İnternet

Blogumuzun ilk yazısında sizlere seslenmenin gururunu yaşıyorum.
Oyun severler ve oyun dünyasına ilgi duyan herkesi buluşturmayı hedefleyen blogumuz gelişmeleri ve oyunlar hakkında ilginç bilgileri sizlerle buluşturmak adına yola çıktı.

Oyun oynamayı seven kişiler tarafından oyun severlere bir hizmet olarak açtığımız blogumuzun ilk yazısı Barış Öğretmenoğlu tarafından sizler için yazıldı.

İyi Skorlar
Osman Umut EZ

Easter Egg, kısaca yazılım programları ya da multimedya (Film, Dizi, Oyun ve Müzik) ortamlarında gizlenmiş çeşitli özellikler için kullanılan terimdir. Yazılım ya da multimedyadaki özel efektler, animasyonlar, ufak detaylar veya genel görünümlerden oluşur. Easter Egg'ler komik olacağı gibi ciddi mesajlar da taşıyabilir.
Yazılımlarda gizli fonksiyonlar klavye ve/veya fare kombinasyonları ile devreye girerler.
Bilgisayar oyunlarında en çok kullanılan Easter Egg Gizli bölüm olarak adlandırılan, oyunun akışı içerisinde belirli bir yerde, belli şeyler yapınca, ortaya çıkan bölümlerdir. Bazen görselin yanı sıra olayın bir parçası da easter egg olur.
Bu yazımda tüm zamanların efsane 5 video oyunu Easter Egglerini ve nasıl aktifleştirileceğini açıklayacağım.


1. Call of Duty: Black Ops 2 / Atari 2600:

Call of Duty: Black Ops 2’de multiplayer Nuketown 2025 haritasında oyun başladığında 90 saniye içinde tüm mankenlerin başına ateş ederseniz haritanın ortasındaki televizyon ekranından Activision şirketinin Retro yazılı hali gözükür. Yakınına gelip oyna tuşuna basarsanız Atari 2600 'deki River Raid, Kaboom!, H.E.R.O. ve Pitfall! oyunlarını karışık bir şekilde oynayabilirsiniz.



2. Grand Theft Auto 4 /Heart of the City:

Oyunda haritada Happiness Island bölgesinde özgürlük heykeli anıtı benzeri heykel Hilary Clinton'a benzetilir. Bir elinde kahve kupası diğer elinde tabletle gönderme yapılsa da heykelin kendisin de başlı başına bir easter egg olmasının yanı sıra heykelin Heart of the City adında atan bir kalbinin olması ayrı bir easter egg dir.
Ulaşmak için 2 yöntem kullanılır.
İlki Grand Theft Auto 4 karakterlerinde Luis ile oynarken fazla sarhoş edip bayıltırsanız oyun sizi haritada bulunan 5 farklı konuma rastgele olarak götürür. Bunlardan birisi de Heart of the City'dir.
Diğer yöntemde ise heykelin üzerinde helikopterden paraşütle atlayıp heykelin arkasındaki geçitten Heart of the City’e ulaşılabilir.


 3. Hitman: Absolution/ Ice Cream Van:

Hitman: Absolution oyununda End of the Road bölümünde görevde öldürmeniz gereken kişiyi çok farklı bir yöntemle daha öldürebilirsiniz. Gökyüzünde uçan 5 akbabaya ateş edip yere düşürürseniz 1 dakika içerisinde, öldüreceğiniz karaktere dondurma arabası çarpar böylece hedefi silah kullanmadan öldürmüş olursunuz. Ayrıca bunu yaparsanız oyundaki gizli başarılardan birini kazanırsınız.




4. The Witcher 2: Assassins of Kings: Assassin's Creed


The Witcher 2 oyununda Bastille Gate bölümünde saman balyası arabasında beyaz pelerinli ölü birisi vardır. Burada Assassin’s Creed oyunundaki oyuna özel inanç atlaması (Leap Of Faith)  hareketini eleştirir.




5. The Suffering 2 / Swizzle Stick

The Suffering 2 oyununda 19. Bölümde oyunun gizli en güçlü silahını ele geçirmek için sırasıyla Pawn Shop'ta banyoya gidip ışığı kapatın, musluğu açın, 3 kere sifonu çekin, musluğu kapatın, ışığı açın ve ön taraftaki odaya geri dönün. Televizyonun arkasında şişe geçirilmiş yeşil zeytini bulun ve yok edin, Pawn Shop'un arka kapısından çıkıp kanalın üstündeki odaya gidin ve çatlak duvarın önünde durun. Oyunun easter egg karakteri pembe kokteyl bardağına benzeyen Captain Carafe gelmesini ve size saldırmasını bekleyin. Ardından Captain Carafe’i yok edin ve elindeki şişe geçirilmiş yeşil zeytini alın. Artık tek atışta canavarları yok eden bir silaha sahipsiniz.





 BARIŞ ÖĞRETMENOĞLU

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

CS:GO'DA EĞLENCELİ 10 ATÖLYE HARİTASI

İnternet Ortamındaki 10 Efsane Flash Oyun

Age of Empires II'de "Fast Castle" Nasıl Yapılır?