Steam'de sıradaki büyük indirim ne zaman olacak?

XKareO'dan herkese selamlar! Bu yazımızda biz oyun severler için önemli bir konuma sahip olan Steam'deki indirim tarihlerini konu alacağız. Öncelikle Steam nedir onu açıklayalım. 

Steam, Valve Corporation tarafından geliştirilen, bir dijital dağıtım sunan platformdur. Oyunların geniş çapta dağıtımı ve onlarla ilgili çoklu ortamların tamamen internet üzerinden yayılımı için kullanılmaktadır. Pek çok oyun, eklenti paketi, yazılım, video ve oyunlar ile ilgili programların satışı Steam üzerinden yapılmakta ve bu sayede bilgisayara doğrudan çevrimiçi olarak indirilebilmektedir. 



Son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yaygınlaşan Steam ile ilgili en çok merak edilen konulardan birisi zaman zaman uygulanan indirimler. Mağazasında 3 Ağustos 2017 tarihi itibari ile 16574 oyun bulunan platformda yılın belirli zamanlarında indirimler uygulanır ve bu tarihler oyun severler tarafından sabırsızlıkla beklenir. 

Hangi oyunların ne zaman indirime gireceğini bilmek çoğu zaman mümkün olmuyor ancak büyük indirimleri önceden öğrenmek mümkün. 

Steam'de yıl içinde yapılan indirimler şöyle; 

Haftalık-Günlük İndirimler
Bu indirimler en sık yapılan indirimlerdir fakat genellikle popüler olmayan oyunlar indirime girer. Bu yüzden birçok kişi bu indirimlerle burun kıvırsa da detaylı inceleme yapıldığında indirime girmiş güzel oyunlar da bulunabilir.

Yaz ve Kış İndirimleri 
Bu indirim dönemleri hem en uzun süren hem de en fazla indirime sahip dönemlerdir. Yaz indirimleri genellikle haziran ya da temmuz aylarında gerçekleşir ve 9-12 gün sürebilir. %90'a varan indirimlerin olabildiği bu dönem en iyi indirim dönemidir. 
Kış ya da yılbaşı indirimlerinin tarihi daha bellidir. Genellikle yılbaşından 1 hafta önce başlayıp 2-3 Ocak gibi sona erer. 

Bahar İndirimleri
İlkbahar ve sonbahar indirimleri genellikle bir tema çerçevesinde yapılan indirimlerdir. Bu temalar ABD kültüründe önemli yeri olan ritüellerden oluşur. 
Örneğin Cadılar Bayramı her yıl 31 Ekim'de kutlanır ve Steam'de de 48 saat boyunca indirimler olur. Genellikle korku oyunları indirime girer. 
Black Friday ise Şükran Günü'nden sonraki cuma günüdür ve genellikle Kasım ayının sonuna denk gelir. Bu indirimler de 48 saat sürer. 
İlkbaharda da Nisan ayının ikinci pazar günü kutlanan Paskalya bayramında indirim gelebilir. Yine bu dönemde de birkaç gün süren indirimler görmek mümkündür. 

Böylelikle "Steam'de sıradaki büyük indirim ne zaman" sorusunun cevabını da vermiş oluyoruz siz değerli okurlarımıza. Bu sene Paskalya 8 Nisan'da, bu yüzden o tarihte birkaç günü kapsayacak indirimler görmek mümkün. Eğer bir oyun almayı düşünüyorsanız acele etmemenizi öneririz zira o oyuna tam 2 hafta sonra daha uygun bir fiyata sahip olabilirsiniz. 

Peki sizin bu zamana kadar yararlandığınız en büyük indirim yüzde kaçtı ve hangi oyunu almıştınız? Bizimle paylaşabilirsiniz. 

İYİ Skorlar! 

BERKAN TAYFUN
XkareO (@ikskareyuvarlak)'in paylaştığı bir gönderi ()

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

CS:GO'DA EĞLENCELİ 10 ATÖLYE HARİTASI

İnternet Ortamındaki 10 Efsane Flash Oyun

Age of Empires II'de "Fast Castle" Nasıl Yapılır?